onsdag 6 oktober 2010

1 kvartal - 2 kvartal - 3 kvartal

Utmaningen har pågått i 3 kvartal men de senaste månaderna har det inte hänt så mycket.

5 nobelpristagare
Där står jag fortfarande still på 3. Jag har en ligger i hyllan men trots att jag fullkomligt älskade Gabriel García Márquez kan jag inte släppa den frustration jag kände när jag läste Herta Müller. . Otroligt. Tradigt. Trots ett engagerande ämne så fick jag bara en enda känsla i kroppen. Grå-grå, grå-grå, grå-grå. Kanske får jag en nytändning i morgon då årets pristagare offentliggörs. Hoppas!

5 från nya länder
Samma här. Still på 3. Jag har helt enkelt för många från välbekanta länder som lockar mer för tillfället.

5 på engelska
Här svämmar det istället över. De 3 senaste har fått sällskap av lite Sooke Stackhouse och en hel massa kursböcker. Bara bredvid mig för tillfället ligger 4 stycken om skrivande och språkvård.

5 novellsamlingar
Inte heller här har det hänt mycket både för att jag har så mycket annat jag vill hinna läsa och för att jag har lite inspirationsbrist. Tips om bra novellsamlingar mottages med varm hand! I annat fall får jag vända mig till mormors veckotidningar.

Låna mer på biblioteket istället för att köpa
Här var det otroligt trögt till en början men nu har jag lånat ihop så mycket av min kurslitteratur jag bara kan. Både på biblioteket och av vänner. Duktiga jag!

2 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt läst några novellsamlingar i år. Vet inte om vi har samma boksmak men jag gillade i alla fall:

  Miranda July - Ingen hör hemma här mer än du (mysroligt)

  Petina Gappah - Sorgesång för Easterly (dessutom skriver hon om Zimbabwe så då kanske du också läser från ett nytt land?)

  Hans Gunnarsson - Februari (två vardagsrealistiska noveller, två är väl tillräckligt för att betraktas som en samling? :)

  Joyce Carol Oates - Vredens änglar

  SvaraRadera
 2. Åh, tack!
  Sorgesång för Easterly låter perfekt, jag tror minsann inte att jag läst något från Zimbabwe :)

  SvaraRadera