tisdag 4 januari 2011

Tematrio - Nyårslöften


Mig veterligen har jag aldrig någonsin lyckats hålla ett nyårslöfte men så har jag heller aldrig haft några uttalade litterära sådana (handlar inte nyårslöften alltid om att äta bättre och träna mer?). Lyran vill att vi berättar om tre löften/målsättningar vi har inför det kommande läsåret.


1. Först och främst ska jag läsa minst tolv av de tretton nya författare som jag satt upp på min boktolva (i tretton delar). Jag tror att taktiken så fort som möjligt är att föredra. Kanske blir det en ny beställning från valfri bokhandel redan ikväll?

2. Läsa sådant jag vill läsa istället för sådant man bör läsa. Livet är för kort för att spendera en massa tid på sådant andra bestämt ska vara fin litteratur. Fin innebär absolut inte alltid bra.
Med det inte sagt att jag inte tänker vidga mina vyer.

3. Sist men inte minst har vi en målsättning som kanske inte är direkt litterär men väl en att förvara min litteratur i. Det har pratats vitt och brett om min platsbyggda bokhylla som är tänkt att täcka väggen mellan vardagsrum och sovrum, nu börjar det bli dags att bygga nämnda bokhylla. Mindre prat och mer action!

3 kommentarer:

 1. Bra nyårslöften!! Fram för mer läsa för lusten!! Bokhylla kämpar jag också med...att hitta en plats för alltså! Vi har så trångt så det är lite trixit men det ska gå!

  Ha det!
  Emma

  SvaraRadera
 2. Emma, det där med plats är ett stort problem här också. Det är därför jag pratar så mycket om min platsbyggda bokhylla. Det blir så knöligt när någon (jag undrar vem ;) köper så mycket böcker. Att använda allt utrymme, från golv till tak, har liksom blivit ett måste.

  SvaraRadera
 3. Löfte nummer två låter väldigt bra. läslust ftw!

  SvaraRadera