onsdag 5 januari 2011

Kalla kårar

Jag har lite svårt att samla mina känslor och tankar för Dan Simmons The Terror och sätta dem på pränt. Att jag läste till klockan 5 i morse eftersom jag tidigare under natten konstaterat att det bara var 200 sidor kvar säger väl lite om hur uppslukad jag blev och när jag läst sista sidan kände jag mig mer yrvaken än sömnig. Jag blev helt enkelt tvungen att lösa lite korsord innan jag släckte lampan, för att ta tankarna ifrån denna gripande historia. Dan Simmons är en mästare, inte tu tal om annat.

Bäst av allt är att jag nu på förmiddagen läser det Anna aka Bokstävlarna skrivit om boken. Det är klockrent! Så precis vad jag upplevde under mina timmar tillsammans med de olycksaliga besättningarna från Erebus och Terror och liksom Anna kommer jag pracka på alla jag känner den här boken. I vilket fall alla som inte blir helt skräckslagna av 900+ sidor på engelska...

Läs Annas ord om boken. Jag kan inte beskriva den bättre (i vilket fall inte såhär nära inpå) och dessutom måste jag gå ut och skotta snö (ursäkter, ursäkter). Jag har besök på inkommande och jag vill inte att de ska behöva pulsa sig fram till ytterdörren. Alltså skottar jag. Är jag inte omtänksam så säg?!

4 kommentarer:

 1. Vad häftigt att vi bloggade samtidigt om den här fantastiska boken!
  Jag kunde inte heller somna när jag läst ut den, låg vaken och bara tänkte på boken alldeles för länge. Så man kanske skulle skicka med ett varningens ord till alla som man prackar på boken om att nattsömnen kan bli lidande. ;)

  SvaraRadera
 2. Det är nog på sin plats. "Läs den inte om du måste upp tidigt i morgon!" ;)

  SvaraRadera
 3. Läste just om The terror hos bokstävlarna!! Härligt att höra ännu en till som har ungefär samma åsikt om boken! Nu måste jag ju bara få tag i den med det samma!!!

  SvaraRadera
 4. Testa AdLibris, där köpte jag min

  SvaraRadera