måndag 13 augusti 2012

Bokbloggsjerka 10-13 augusti - Om böcker jag inte kommer att läsa

Jaha ja. Det är hög tid att prova det där med bokbloggsjerkan! Veckans uppgift är: Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken.

En bok som jag vägrar att ta i är Katrin Zytomierskas Dags att bli smal! LCHF på mitt sätt. Den människosyn som författaren vill förmedla (både i boken och annars) är inget jag vill veta av. Jag är också extremt skeptisk till LCHF som metod.
Något jag funderat länge på om jag ska läsa är Millenium-trilogin. Det var längesen jag tröttnade på dekadenta kriminalare, makabra mord och dekadenta deckare. "Men denna är annorlunda" fick jag höra så många gånger. Må så vara. Jag har ändå ingen lust. Det finns annat jag hellre läser. 

Jag läste DaVinci-koden och blev sjukt besviken. Sedan läste jag Änglar och demoner eftersom så många sa att den var bättre. Det var den inte. Den var precis lika kass. Därför svär jag dyrt och heligt att jag aldrig någonsin ska läsa något mer av Dan Brown!

3 kommentarer:

 1. Välkommen till jerkan!

  Jag läste Millenniumtrilogin när det begav sig och jag älskade den :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har hört att människosynen är lite tvivelaktig i Zytomierskas bok så det gör mig också lite tveksam.
  Millenniumtrilogon har jag läst och dom gick ju bra att läsa, men så extremt bra som det sades, nä, det är dom inte.

  SvaraRadera
 3. Tack Annika! Problemet är väl lite det att så många älskade DaVinci-koden också och det var bortkastad tid.

  Sara, jag har lite samma känsla. Ju mer hypad en bok blir desto mer besviken brukar jag bli. Det finns så mycket annat jag hellre läser.

  SvaraRadera