söndag 1 juli 2012

I min bokhylla - C*Cellular and Molecular Immunology av Abba, Lichtman och Pober. Immunologi är ett ämne jag aldrig kommer sluta fascineras av. Ju mer jag lärt mig, desto mer har jag insett hur lite vi egentligen vet. Folk oroar sig över att immunförsvar och andra mekanismer titt som tätt gör fel. Efter att ha läst denna bok är jag mer fascinerad över att det blir rätt så ofta som det faktiskt blir. Mirakulöst.

*Cirkus Pilo av Will Elliott. En av böckerna på min läslista för sommaren. Jag ser fram emot cirkus-freaks, makabra historier och otäcka clowner. För allvarligt - clowner gör sig bäst när de är läskiga.

* Cell av Stephen King gav mig hoppet åter vad det gäller författarens förmåga att leverera fängslande, otäcka och häpnadsväckande historier. Efter att ha läst flera verk av mindre övertygande kvalitet var det en befrielse att ta del av Kings fantasier kring mobiltelefoner och vad som skulle kunna hända. I värsta fall.

4 kommentarer:

 1. Cell har jag inte hört talas om tidigare. Låter spännande! Har hitills gillat de få böcker som jag har läst av King.

  SvaraRadera
 2. Äntligen någon mer än jag som gillade Cell (eller Signal på svenska). Jag tyckte den var fruktansvärt otäck och kanhända är det på grund av boken som jag fortfarande inte är helt beroende av min mobil :)

  SvaraRadera
 3. Stockholmsflickan - Signal heter den på svenska och är en av de få King-böcker som inte kan definieras som tegelsten. Sjukt bra! Och mycket sjuk.

  Monika - Menar du att det finns de som inte gillar Signal? Jag gör det dock, liksom min bror. Tyvärr är vi nog mobilberoende ändå, bägge två. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt detta var det första positiva inlägget jag sett om Signal. Nog för att jag inte har letat, men ändå :) Ja, man behöver ju inte ta historien så bokstavligt, man kan ju chansa med mobilen... :)

   Radera