söndag 20 november 2011

Bokalfabet - O

Oooovanligt långt efter är vad jag är. Jag hinner knappt med mig själv för tillfället - än mindre hinner jag med omvärlden. Ursäkter, ursäkter. Kanske är jag ikapp till nyår? 

1. Fem ord på O ska kopplas ihop till fem boktitlar. Eller kanske bara en? Orden är Otrogen, Original, Ostron, Odjur och Obehaglig.
Otrogen är Lui i Ormar och piercing, vilket kanske är det minst upprörande i den boken. Namnteckningar i original söker Alex-Li Tanden efter i Autografjägaren. Odjur finns det gott om i Skuggan över Innsmouth och en annan obehaglig bok är Stephen Kings Signal. Här pratar vi riktigt, mag-gnagande obehag!
Det enda jag kan associera till när jag läser ordet ostron är tyvärr reklam på dumburken. De ska smaka lite unket...

2. Därefter en karaktär med för- eller efternamn på O.
Odd Thomas (huvudperson i en rad böcker av Dean Koontz) vill gärna se sig själv som en helt vanlig kille. Det är dock inte helt lätt när man som han besitter en del udda förmågor.  

3.Sista frågan rör oväntade favoriter, dvs en bok som på pappret inte borde varit något för mig men jag helt otippat älskade.
Jag är inget fan av svenska deckare. Nej, det är ingen hemlighet att jag tycker det mest bara är skit. Därför är det helt otippat när jag faktiskt gillade Elva av Arne Dahl. Om jag inte minns fel fick jag den i julklapp av min farmor och det var mest pliktkänslan som fick mig att börja läsa. Jag kan kanske inte påstå att det var en favoriternas favorit men jag blev helt klart positivt överraskad. Det visade sig vara mer pusseldeckare än ett frosseri i groteska morddetaljer. Den var klurig, lite rolig och finurlig. Jag gillar finurlig!

3 kommentarer:

  1. Tänk att dygnen är alldeles för korta. Synd jag hade tid att passa i Rasbo. Hade varit mycket trevligt att äta lunch med er alla igår. Tänk vad tiden gör med oss människor. Mina kort är jag nöjd med i alla fall. Två kort på 4 timmar, hmm. Den tiden!!!!/Anette

    SvaraRadera
  2. Men det var kul? Jag skulle också vilja gå kort-makar-kurs!

    SvaraRadera
  3. Det var jätte kul:))/anette

    SvaraRadera