torsdag 1 december 2011

Hej igen, hemliga bokvän!

Detta är mer om mig som person. Jag hoppas att det kan vara till någon nytta.


Vad gör du helst på fritiden?
Förutom att läsa böcker så påtar jag i trädgården, gosar med mina katter, spelar dataspel (tänk Heroes of Might and Magic) och tv-spel (the Legend of Zelda), lägger pussel, släktforskar, tränar på Curves, målar och fotograferar samt (och detta är min nyupptäckta passion) broderar. Japp, katter och broderi - nu är jag tant!

Samlar du på något?
Samlar och samlar... Jag gillar nördiga saker. Tänk steampunk smycken/inredningsdetaljer, Pac man-kakformar, Space invader-tröjor, eller prylar med matematiska-/kemiska formler (kemiingenjör som jag är).

Favoritfärg?
Går helst klädd i svart men har även en förkärlek för rött i alla nyanser (utom rosa), turkost, koboltblått och klargrönt.

TV-serier som du uppskattar?
Älskar the Big bang theory. När jag blir stor ska jag gifta mig med dr Spencer Reid från Criminal minds men den serien var (som så många andra) bättre förr. In treatment. Star trek.

Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst?
X-men, Alice i Underlandet, Parfymen, Resident evil, I am Legend, Livet är underbart, Döda poeters sällskap, Star wars, the Shining, Sagan om ringen-trilogin, Kalle och chokladfabriken, Nightmare before Christmas, Stardust.
Och så älskar jag Tim Burton.

Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak?
Är kaffeholist på jobbet men tycker egentligen mycket bättre om te. Tänkt snöyra ute och soffhörn, varm filt, hett te samt en bra bok inne. Funkar inte lika bra med kaffe. Skulle kunna fungera med choklad, allra helst om jag varit ute och skidat innan men te är att föredra. Helst svart. Vintersaga är en stor favorit. Pepparmint örtte är förvånansvärt gott. Grönt te måste vara smaksatt med citron för att vara gott och roibos har jag inte mycket till övers för.

Vilken slags godis tycker du bäst om? Och hur är det där med naturgodis egentligen..?
Choklad och lakrits. Det är de stora favoriterna. Hallonlakritsskallar är också gott, annars är jag inte speciellt förtjust i sega gelégodisar. Naturgodis är gott när det är youghurt eller vit choklad med i spelet. Dvs inte så naturigt alls. Jordnötter är inte min grej.

Annat jag gillar:
Brädspel, korsord, ljus (som inte doftar), marmelad, tatueringar, dödskallar, katter, musik.


Stjärntecken?
Oxe

Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket till jul?
Hello Kitty-prylar eller doftljus skulle jag inte gilla.

Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket till jul?
Böcker! Nya och/eller begagnade. Te. Choklad. Något juligt. Något pyssligt. Något nördigt.


Eventuella allergier eller födoämnesval?
Nej. Eller jo, jag är allergisk mot lök men jag tror inte någon får för sig att skicka mig en lök i paketet. Om min kära hemliga bokvän hade tänkt sig det så slänger jag nu genast in lök under "Något som du verkligen skulle avsky"-rubriken.
Tycker inte om tuggummi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar