torsdag 2 september 2010

Skvallertanter och hål i huvudet

Jamen alltså, jag är nere i det där dataspelsträsket igen. En 8 scenarion lång kampanj i Heroes of Might and Magic.

När jag inte spelar måste jag ju söka jobb, fira födelsedagar (varför måste födelsedagar alltid komma klumpvis?) och ta hand om mina katter. Det blir helt enkelt för lite tid över för bloggande. Eller rättare sagt... när allt det är avklarat stupar jag i säng utan en tanke värd att dela med mig av. Med gårdagen som undantag...

Igår överhörde jag när grannen fick besök av de kommunala Moderaterna (de råkade vara Moderater, men det har inte jättemycket med saken att göra). Jag hörde hur de först snackade skit om den nuvarande majoriteten och sedan berättade bara halva sanningen om vad som händer i kommunen. Jag är så trött på politiker som snackar skit om sina motståndare istället för att komma med egna förslag. Jag brukar säga att om någon kommer med ett eget förslag OCH kan redogöra för hur det ska genomföras ska jag rösta på dem. Det är väl inte riktigt hela sanningen men lite så känns det ibland när de bara sitter och klankar ner på varandra.

Hade jag varit mitt mer alerta själv igår hade jag nog tagit diskussionen med de som ringde på igår. Jag tycker inte att det är okej att gå runt och ringa på i officiella ärenden, för att sedan bete sig som byns skvallertant. När det dessutom inte är sanningen är det än värre.

Grannen däremot, föll för allt. Å andra sidan har han hål i huvudet. Vi pratar om manschauvinisten från helvetet, en teoretisk praktiker som gärna talar om för andra hur fel de gör men själv inte ens kan sätta upp en tavla (han kommer säga att han inte orkar, men ork har inte alls med saken att göra), en man som är så upptagen av sin egen överlägsenhet att han inte ens har reflekterat att han gått i samma skitiga kläder i en vecka.

Just det där med kläderna brukar vara min räddning. När han slänger ur sig saker som mer än antyder min kvinnliga brist på kunskap och intelligens så fokuserar jag stenhårt på de där mjukisbrallorna, den gröna t-shirten och det skitiga håret. Jag kanske är kvinna men du är äcklig, liksom.

Nu har jag totalt klappat bort den tänkta slutklämmen. Jag återgår till mitt dataspel istället och hoppas innerligt att folk i allmänhet inte har hål i huvudet.

2 kommentarer:

  1. Tur det är lite annat som kommer i mellan så du måste sluta spela. Tack för senast./Anette

    SvaraRadera
  2. Ja tack för senast, det var jättetrevligt! Och god tårta :)

    SvaraRadera