söndag 1 februari 2015

Vårlängtan?

Nu när julen är undanplockad, semlorna är på intåg och tulpanerna sedan länge börjat säljas i butikerna (säljs de inte jämt förresten?) så är det många som börjar längta efter våren. Själv känner jag ingen större längtan just nu. Jag har ju inte fått ha någon riktig vinter ännu! Endast ett fåtal dagar har det varit före i skidspåren och jag saknar att promenera runt med kylan bitandes i kinderna och snön knarrande under fötterna. Ändå kan jag inte säga nej när Helen från Midnatts tankar taggade mig i en enkät om vårlängtan. Jag älskar enkäter och nog har jag tillräckligt med fantasi att låtsas längta efter våren! :-)

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?
Snödroppar och Tussilago, Blåsippor och Vitsippor. Gullvivor och Liljekonvalj. Ja egentligen all vårens spirande grönska som får världen att lukta sött i den nya solvärmen. Framför allt förälskar jag mig i gullvivor och liljekonvalj varje år.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok du hoppas ska finnas till fyndpris i årets rea?
Min förhoppning varje år är att rean ska bestå av just fynd, istället för specialtryckta reautgåvor av tveksam kvalitet. Det brukar dock inte bli så, men jag hoppas ändå kunna hitta lite bra fantasy och skräck, kanske en Terry Pratchett och/eller Stephen King som jag saknar i mina samlingar. Skulle jag springa på böcker som Margret Atwoods The Handmaids tale eller Neil Gaimans American gods skulle jag vara mer än nöjd med årets rea.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?
Just nu lever jag livet lite i min egen bubbla så jag har verkligen dålig koll på vad som komma skall denna vår. Däremot så längtar jag lite efter nyligen utkomna Trigger Warning av Neil Gaiman.

4. Finns det någon fröfattare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?
Det börjar bli hög tid för The City of Mirrors nu, tycker du inte det Justin Cronin?!

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer, t.ex. med en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?
Jag klär mig faktiskt väldigt sällan efter säsong men ett par Converse All Star Wonder Women skulle inte sitta fel.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt  någon författare som för första gången översatts till svenska?
Här får jag tråkigt nog hänvisa till den där bubblan igen. Jag lovar att komma ur den snart!

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?
Pocket är ett mycket behändigt format men jag väntar sällan in att en bok ska släppas som pocket.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!
Jag älskar snö! Får jag en kall vinter med mycket snö är jag en lycklig människa. Snön gnistrar både i solen och lampornas sken, ljuden bli dämpade och hela världen låter fluffigt. Att promenera, åka skidor eller bara göra snöänglar samtidigt som jag njuter av den vackra vintervärlden och att sedan komma in i värmen, till en kopp te, en bra bok och en spinnande katt. Det är det bästa med vintern!

Jag tänker inte tagga någon särskild. Den kom känner sig manad är välkommen att helt ärligt sno enkäten för egen del. Lämna gärna en kommentar så att jag får läsa!

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att du ville göra enkäten! Visst känns det märkligt att börjar prata om våren redan! Det har ju inte varit någon riktigt vinter alls. Tack förresten om Cronin, jag måste verkligen ta och läsa bok nr 2 snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det lite mer vinter!
   Iaf där jag bor :)

   Radera