måndag 22 oktober 2012

Hej blodbrist!

De senaste (snart 10) åren har jag haft en grönjävlig smärta i fötterna, mina muskler har ständigt varit på gränsen till mjölksyra, jag har varit trött, fumlig, successivt tappat både minne och fantasi, jag har haft konstiga infektioner, faktum är att jag varit sjuk en 6-7 gånger per år! De senaste månaderna har jag mått konstant illa, jag har misstänkt att min förkylningsastma har gått och blivit kronisk eftersom jag varit ständigt andfådd och dessutom har jag varit totalt jävla utmattad. Så... jag gick till farbror doktorn.

Vid B12-brist kan man tydligen få följande symptom:
Trötthet, muskelsvaghet, yrsel, andfåddhet, hjärtklappning, smärta (framför allt i fötter och ben), domningar i händer och fötter, fumlighet, nedsatt känsel, svårighet med gång och balans, försämrat minne, depression, demens, irriterad tunga, sprickor i mungiporna, illamående, matleda, diarré mm mm. Känns det igen?

Brist på järn och folat på det. Hej blodbrist!

Nu har jag fått tillskott. B12, folat och järn. Igår rev jag ur alla böckerna ur bokhyllan, dammtorkade och sorterade om och jag hade energi kvar efteråt. Därför fortsatte jag med att tvätta, diska, plocka fram symaskinen och sy upp byxor. Alltså, det där med tillskott... det kan aldrig vara bra!

4 kommentarer:

 1. Härligt med massa energi!!!Tjoho vad glad jag blir att du nu äntligen vet orsaken:)/anette

  SvaraRadera
 2. Tack Anette! :) Det är verkligen jätteskönt att ha lite energi. Hoppas det fortsätter bli bättre!

  SvaraRadera
 3. Men herregud människa! Gå till doktorn tidigare!

  Okej, förlåt för utbrott. Bra att det rett upp sig iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hah, det är okej att få utbrott. Du är förlåten!
   Men faktum är att jag varit till doktorn massor av gånger och jag har fått höra allt från att jag är deprimerad (här ta lite antidepp) till att allt ordnar sig om jag bara går ner i vikt. Det där med att bli tagen på allavar - ja det var faktiskt första gången nu!

   Radera