söndag 7 oktober 2012

Bokbloggsjerka 5-8 oktober

Helt otroligt faktiskt, att jag kommer ihåg veckans jerka i tid. Ämnet är facklitteratur. 

Eftersom jag vill kunna cirka allt och är nördig nog att - när jag hittat en ny hobby - snöa in mig totalt i allt som har med sagda hobby att göra, läser jag mängder av facklitteratur. För tillfället är det virkning som är min last. Mormors gamla Virka och sticka har varit till stor hjälp för både inspirationen och tekniken.
Oumbärlig källa till kunskap.

När jag behöver rensa hjärnan tycker jag om att påta i trädgården. Både täppan och krukorna ger mig ro i själen. Ja, iaf när besserwisser-grannen håller sig borta. Äckliga gubbe! Trädgårdsböcker tar upp en stor del av min bokhylla. Eftersom täppan min är liten gillar jag Cityodling speciellt. Bra inspiration till odling på höjden, så att säga.
Odla djungel i betongdjungeln


Med jämna mellanrum bestämmer jag mig för att bli en flitig författare och då fylls soffbordet med böcker om skrivande. Jag letar efter tips men också efter inspiration. Än har jag inte hittat någon mer inspirerande bok än Stephen Kings Att skriva. Rakt på sak och inget "skrivandet är guds gåva"-tjafs, vilket annars är poppis hos amerikanska författare. 

Att skriva som en kung

Böcker om allehanda naturvetenskap är aldrig långt borta. För tillfället grubblar jag lite på om jag ska läsa någon av mina gamla kursböcker. För att friska upp minnet lite, liksom.

Övrigt jag gärna rekommenderar till i stort sett alla är En kort historik om nästan allting och Illusionen om gud.

10 kommentarer:

 1. Nu när du säger det så har jag faktiskt snöat in rätt så mycket på andra världskriget; mestadels för att vi ska ha prov på det i skolan ;) Jag fick ett par riktigt spännande böcker kring ämnet av min morbror idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser, du läser mer facklitteratur än du tror ;)

   Radera
 2. Cityodling låter som en bok för mig, jag har precis blivit med en gigantisk balkong, i jämförelse med den jag hade förut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så mysigt! Ja då är det ett måste att odla lite.

   Radera
 3. Kul med fler virktokar. Om du inte redan är medlem så bli det i Ravelry för där finns allt (och lite till) som man kan tänkas vilja sticka eller virka. Som Pratchetts Death of Rats http://www.ravelry.com/patterns/library/rattus-mortei.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är jag inte medlem, men kan man hitta Death of Rats där är jag det inom några minuter! :)

   Radera
 4. Kul med fler som gillar att virka och sticka :)
  Jag ska nog läsa Att skriva av King, många som pratar om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyfunnen hobby men störtförtjust i den! Blir kanske lite virkinlägg på bloggen så småningom.
   Att skriva läser jag varje gång jag känner att jag behöver inspiration. Jag har också blivit väldigt medveten om adverb!

   Radera
 5. Stephen Kings skriv-bok är kanon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag verkligen!
   Båda för inspirationen och för tips om skrivande. Och som sagt, inget hokus pokus.

   Radera