onsdag 21 mars 2012

Tematrio - oväntat bra

Tematrion denna vecka handlar om överraskningar. Lyran vill att vi berättar om tre böcker som varit bättre än vi någonsin kunnat föreställa oss. Tre oanade favoriter.Röde Orm av Frans G Bengtsson tog jag mig an på ett nya zeeländskt vandrarhem mest för att jag inte hade något annat att läsa. Inte anade jag att jag skulle kastas ut på ett fängslande äventyr fyllt av både humor och ond bråd död.

Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren fick jag i ett bokbyte för länge länge sedan. Den fick värma bokhyllan länge för allvarlig - I don't do kärlekhistorier men när jag väl tog mod till mig fick jag läsa en av de mest fantastiska böcker jag någonsin läst.

Titlar och omslag med det där lilla extra är något som fängslar mig. Det är dock inte alltid innehållet är lika fängslande som titeln och därför hade jag bara små förhoppningar om Ron McLartys Jag minns att jag sprang. Från första sidan var jag fast och historien om Smithy Ide hör till dem jag läst från början till slut under en och samma natt.

2 kommentarer:

  1. Röde Orm. En av de roligaste böcker jag läst. Tror jag. Åtminstone är det så jag kommer ihåg den :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul! Det är en av de roligaste böcker jag läst också. Inte rolig som i hysteriskt kul, den är rolig på det där finurliga viset.

    SvaraRadera