söndag 21 juni 2015

Smakbit på en söndag

Jag har snart avslutat Amerikanska gudar av Neil Gaiman och Gaiman har som alltid haft en bra effekt på min läslust. Denna söndag bjuder jag därför på en smakbit från denna underbara författare.

Smakbiten är från sidan 79:

Tiden därefter kom Shadow ofta på sig med att minnas det partiet. Vissa nätter drömde han om det. Hans platta, runda pjäser var nominellt vita men hade samma färg som smutsigt gammalt trä. Czernobogs svar matt och urblekt svarta. Shadow gjorde första draget. I drömmarna hördes inget samtal under spelet, bara det höga knäppandet när de lade ner pjäserna eller trä som skrapade mot trä när de flyttade pjäserna från en ruta till en annan.
De första fem dragen flyttade de båda männen ut sina pjäser på brädet, ut i mitten, och lät bakre raden stå orörda. Mellan dragen uppstod pauser, långa pauser som i schack, medan de båda iakttog och tänkte.

10 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Har tänkt läsa något av Gaiman och en vän rekommenderade just den här.

  SvaraRadera
 2. jag började läsa Oceanen vid vägens slut och det gick så bra en lång stund. sedan blev det bara konstigt. ska ta ett tag igen. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gaimans böcker är ofta konstiga, det är därför jag tycker så mycket om dem. :)

   Radera
 3. Köpte Oceanen vid vägens slut på pocketrean, så han kommer att bli läst så småningom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, läs! Men se kommentaren ovan och var beredd på konstigt ;)

   Radera
 4. Jag har bara läst Coraline av honom tidigare, men jag har tänkt läsa något mer av honom någon gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Coraline är bra och Amerikanska gudar också. Fasen, allt av Gaiman är bra men min favorit är Neverwhere!

   Radera
 5. Jeg har ikke helt falt for Gaiman, men jeg har bare lest Sandman vol. 1 og Good Omens som han skrev sammen med Pratchett :) Tusen takk for smakebiten! Ønsker deg en herlig uke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste Neverwhere som första bok av Gaiman och jag föll pladask. Sandman-serien gillar jag också men jag tror inte jag fastnat på samma sätt om jag börjat med den. Prova en bok han skrivit själv vet jag, det är värt det! :)

   Radera