tisdag 26 februari 2013

Tio favoritförfattare, oavsett vad

Top Ten Tuesday är ett stående inslag hos The Broke and the Bookish och någon gång ska väl vara första gången för mig också. Veckans ämne är favoritförfattare - lista 10 författare som du skulle köpa allt av oavsett genre, helt enkelt för att de är favoritförfattarna. 

Utan inbördes ordning:

1. J.R.R Tolkien.
Han är förvisso hädangången så det är tveksamt om han kommer att skriva fler böcker men allt han skrivit vill jag ha. Vissa verk vill måste jag tydligen ha i flera upplagor.

2. Terry Pratchett.
Min stora kärlek. Jag älskar hans intelligenta, vassa humor. Hans serie om Skivvärlden är i en klass för sig.

3. Stephen King.
Det är ett gediget arbete att samla ihop alla böcker av skräckens mästare och jag jobbar ständigt på det. Helst av allt vill jag ha dem inbundna.

4. Ray Bradbury.
Det är ingen nyhet att jag älskar mörka, vrickade historier och när jag läste Something wicked this way comes föll jag pladask. Därefter har vi haft en varm kärlekshistoria, mr Bradbury och jag.

5. Raymond E Feist.
Jag köpte en begagnad upplaga Magician för 2 NZ-dollar, läste den och var fast. Fullkomligen älskar hans episka berättelse och Midkemia.

6. Susanna Clarke.
Min fascination för magiker och 1800-talets England slås samman i hennes debutroman Jonathan Strange & Mr Norrell. Gentlemannamagiker. Den torra brittiska humorn. Det råa, fuktiga brittiska klimatet. Sa jag gentlemannamagiker?

7. Neil Gaiman.
Men allvarligt, mannen är ett geni! Sandman. Neverwhere. Stardust. Coraline. Geni I tell you!

8. Susan Hill.
Kvinnan skrev The woman i black, behöver jag säga mer? En kvinna som kan skriva så underbara spökhistorier är min idol i alla lägen.

9. Anne Rice.
Vampyrer ska vara läskiga. Anne Rice kan det där med läskiga vampyrer. Läskiga, vackra och sofistikerade. Ibland bara läskiga. Min utgåva av En vampyrs bekännelse är guldfärgad. Just sayin'.

10. John Ajvide Lindqvist.
Det är obehagligt, skrämmande och vackert. Människohamn kombinerar för mig kända miljöer, havets raseri och spökhistorier. Rysligt. Underbart.
 

5 kommentarer:

 1. Terry Pratchetts böcker är jag på jakt över, men det är svårt att hitta dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du? Jag brukar inte ha några större problem, men å andra sidan kanske jag redan har de mest svårfångade :)

   Radera
 2. Hej! Jag hittade inget mejl till dig, så jag kommenterar här istället, hoppas det är ok. Jag heter Taliah och kommer från Malmö, skulle vilja tipsa dig om min bok 'Saga Swärd - Omskakare och världsresenär' som kom ut i höstas på Vombat förlag. Det är en ungdomsbok med övernaturliga förtecken och en del skräck. Skulle vara kul om du ville läsa min bok och kanske skriva något om den på bloggen? Mig kan du bla nå här: http://www.facebook.com/SagaSward.
  Mvh //Taliah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det låter riktigt spännande. Omslagbilden på fb är riktigt snygg! Jag är sjukt svag för snygga bilder :)
   Läser gärna din bok och skriver lite om den!
   Jag har en mail så klart: hannagiden@hotmail.com

   Radera
  2. Va kul! Det ser jag fram emot :) Mitt förlag har tyvärr inte resurser att skicka ut recensionsex, men jag kan skicka dig hela boken på pdf till din mejl, om du vill? Fast det är ju såklart roligare att läsa i en riktig bok, är också svag för snygga framsidor :)

   Radera