fredag 5 september 2014

Tematrio - Titelverb

Semester idag! Solen skiner, himlen är klarblå och helt molnfri, kvicksilvret har stigit ett par grader över 20. Sommaren är definitivt inte slut. Veckans Tematrio handlar om titelverb. Berätta om tre bra böcker med verb i titlarna.

Fem stoppar spöktåget av Enid Blyton var en av de första femböcker jag läste, likaså är det den första. De fem vännerna lyckas alltid råka ut för äventyr. Här träffar de, som titeln säger, på ett spöktåg. Eller?
 
Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindquist utspelar sig i en förort till 1980-talets Stockholm. Det är en spännande historia om vampyrer och en tillika otäck berättelse om vad barn, mänskliga sådana, ibland tvingas genomleva.

Never let me go av Kazuo Ishiguro är en vacker historia med dystopiska dimensioner. Eleverna på den brittiska internatskolan Hailsham lever i en idyllisk miljö i väntan på ett mindre idylliskt öde.4 kommentarer:

 1. Never let me go är ju bara sååå bra!

  SvaraRadera
 2. Jag har nog läst den femboken, men minns inte så mycket av den. Kanske borde repetera lite Enid Blyton igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog läst alla femböcker. Just denna minns jag eftersom det var den första min äldsta brorson fick. Nu har jag lämnat över samtliga av mina femböcker till yngste brorsonen som ville ha något spännande att läsa.

   Radera