tisdag 17 januari 2012

Yes please / No never

Jessica på Ord och inga visor listar formuleringar som får henne att vilja läsa en bok nu genast, alternativt aldrig i hela helvete. Sedan läste jag samma lista Enligt O och funderade på om våra listor inte skulle nästan se likadana ut, fast tvärt om. Alltså måste jag göra min egen lista.

Yes please
Dystopi
En mörk och dyster framtid
Mörkt, skitigt och spännande.
Postapokalyps
Vampyrer
Zombies
Poetiskt språk
Samhällssatir
Klassisk spökhistoria
Suggestivt och ondskefullt

No never
En kvinnas kamp
BOATS (based on a true story)
Brutalt ärlig
...i samma anda som...
Gripande uppväxtskildring
Mysig och varm
...jakten på mördaren tar våldsamma vändningar...
...med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad...
...relationsroman fylld av både humor och allvar...
Psykologisk spänningsroman
Självhjälp
Modern andlighet

Jag känner att jag missat något mycket väsentligt men det får helt enkelt vara så för nu har jag inte tid att blogga mer. Nu är det banne mig handboll på TV!

13 kommentarer:

 1. Tror min lista skulle likna din mer, om man tar bort vampyrer och zombies. Och lägger till lite psykologiska spännningsromaner. Får kanske göra en egen lista :)

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag absolut att du ska göra! Kul läsning när man kan jämföra :)

  SvaraRadera
 3. Heja Sverige!!! Som vanligt imponerad av alla böcker!!/anette

  SvaraRadera
 4. Rolig lista! Min är nästan som din. Satt och kved lite av äckel åt dina no-nos. Vill lägga till depression och alkoholism. Och kanske alla drag av romantik.

  Till plussidan vill jag lägga ond bråd död, Skottland, postapokalyps, öde landskap, mänsklighetens utrotande, virus, antropromorfer (hittade inte just på det där, hoppas jag), vinter, is och snö, vansinne, omöjliga odds, ...

  ska nog skriva en egen lista. ;)

  Men första bra "enkäten" på tusen år!

  SvaraRadera
 5. Teriantropi heter det visst.

  Men då blir man en... antropomorf.

  SvaraRadera
 6. Ett rungande ja till vinter, snö och is samt öde landskap! Med vinter, snö och is får man gärna mena ogästvänliga arktiska vidder :)

  SvaraRadera
 7. Vinter, snö och is – då tycker jag du ska läsa Daniel Woodrells En helvetes vinter. Skrev om den i min bokblogg häromdagen.

  SvaraRadera
 8. Förresten, självhjälp, psykologisk spänningsroman och ...relationsroman fylld av både humor och allvar... får mig nästan att kräkas. Tur att man slipper läsa sådana böcker, haha!

  SvaraRadera
 9. Ja det är tur man får välja sina böcker själv, så man slipper sådant elände! :D

  En helvetes vinter - det låter som min typ av bok :)

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att ordet "varm" är intressant i det här sammanhanget. Det stöter bort mig också, trots att jag egentligen inte har något emot "värme" i böcker och använder det ordet själv på ett positivt sätt ibland för att beskriva en bok. Men det är något med att när det står på t.ex. en baksida så vet jag ändå att det inte är min typ av bok.

  SvaraRadera
 11. Det är verkligen ett intressant ord i sammanhanget. Samtidigt som det faktiskt är mycket värme i de flesta böcker jag läser så blir jag nästan alltid avskräckt av ordet när det finns med i en beskrivning.
  Jag har en teori om att det inte är en huvudkarakteristika (kan man säga så?) i de böcker jag uppskattar. Eller snarare att ordet används för att karaktärisera en bra bok i de genrer jag inte tycker om.
  Förstår du vad jag svamlar om? Värme kan finnas i vilken genre som helst men bara i de jag inte tycker om används det för att beskriva en bra bok. Typ. Och därför är ordet avskräckande.

  SvaraRadera
 12. En varm och mustig skröna kan vara den värsta kombinationen. Just mustig får mig att spy på riktigt. Annars har du rätt i att vi har rätt skild smak.

  SvaraRadera
 13. Mustig går bara ihop med köttgrytor.

  SvaraRadera