Skojar ni med mig? Jag med min dåliga matinspiration?!
Fast det är klart, jag gjorde en grymt god pastagratäng har om dagen. Jag tärnade kycklingfiléer och fräste dem i vitlök (mycket!), sedan hällde jag på matlagningsgrädde (det går lika bra att göra sås på vilken kokbar mjölkbaserad produkt som helst men jag hade matlagningsgrädde som skulle passera utgångsdatum) och kryddade med lite favoritkryddor (krydda efter eget huvud, vitlöken är iaf viktigast :). Medan kycklingen puttrade på spisen kokade jag spaghetti. När spaghettin var lite för al dente tömde jag av vattnet och blande pasta och kyckling i en ugnsfast form. Spaghettin får inte vara helt klar i kastrullen, då blir den överkokt i ugnen. Jag toppar med ost. Denna gången hade jag riven Västerbotten i frysen så det fick det bli. Ugnen på ca 200 grader och gratinera i ca 10 minuter. Öste på lite med grillfunktionen sista minuterna för att få lite extra färg på ytan. Serverades med en sallad på ruccola, tomater, gurka, avokado och granatäpple.
Låter ju kanongott ju, nomnominom.
SvaraRaderaTack!!
Det är kanongott! Oftast... ;)
Radera